Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najbardziej popularny rodzaj restauracji. Cenimy włoskie jedzenie bo jest pyszne, sycące i nie jest kosztowne. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście próbują rzadsze potrawy takie jak tortellini, polentę czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją należy przyjrzeć się kilku istotnym cechom: jak wiele półproduktów naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w karcie znajdują się również nie tak znane potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata wielość smaków i jedzenie z wielu zakątków kraju. Najlepsza włoska restauracja stworzy naturalnie włoski klimat.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Aromatyczne wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która pretenduje do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zapominać wina. Kolacja w stylu włoskim bez wyjątku musi zawierać też aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji standard. menu restauracji Najbardziej znane wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta i monti z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście ma być postrzegana jako klasycznie włoska, powinna mieć szeroki zestaw win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości warto poszukać restauracji, która jest w stanie przygotować nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film